Digitalna pristupačnost +
Veličina Fonta
A- A+
Kontrast Invertne boje

Održana prezentacija 3D vizualizacije glavnog projekta RTICS

 

U petak, 22. rujna 2023. godine, održan je sastanak projektnog tima koji je zadužen za projektiranje građevine Regionalnog tehnološkog i inovacijskog centar za strojarstvo.

Na sastanku su se okupili predstavnici Korisnika projekta - Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko-posavske županije, Partnera na projektu - Sveučilišta u Slavonskom Brodu, Centra za razvoj Brodsko-posavske županije koji pruža tehničku pomoć na projektu, Upravnog odjela za graditeljstvo, infrastrukturu i zaštitu okoliša BPŽ te Zavoda za prostorno uređenje BPŽ. Također, na sastanku su bili prisutni ugovoreni projektanti koji su predstavili glavni projekt i 3D vizualizaciju Regionalnog tehnološkog i inovacijskog centra za strojarstvo. Detaljno su opisali lokaciju k.č.  6980/27, k.o. Slavonski Brod, smještaj građevine na navedenoj parceli, arhitektonske elemente i tehničke karakteristike projekta koje su ključne za funkcioniranje centra. Nakon detaljne prezentacije i rasprave, nazočni su izrazili svoje zadovoljstvo projektiranim Centrom.

Podsjećamo, Regionalni tehnološki i inovacijski centar za strojarstvo planira postati ključno središte za istraživanje, razvoj i inovacije u području strojarstva na regionalnoj razini. Očekuje se da će Centar pružiti brojne prilike za suradnju između akademske zajednice, gospodarstva i lokalnih vlasti, potičući tako napredak u sektoru strojarstva. Lokacija Centra je u gospodarskoj zoni Bjeliš u  Slavonskom Brodu, a vrijednost izgradnje procjenjuje se na više od 10 milijuna eura, što jasno ukazuje na značaj i obim projekta.